Основна информация:

Категории: Дигитални иновации

Етап: Засега е само идея

Обхват:  Силистра и областта

За автора:

Запознайте се с Иванина Александрова.

Тя е на 27 г, родом от Силистра, но в момента живее със семейството си в град Варна, където е завършила висшето си образование – бакалавър и магистър Мениджмънт и Корпоративни финанси. В периода на майчинство, завършва Софтуерен Университет гр. София, Графичен Дизайн, Web дизайн и Motion дизайн.

Прочетете за идеята която предлага Иванина:

Описание на проекта:

Целта на проекта е да се стимулират децата да полагат повече усилия в клас като ще виждат директно пред „очите си“ всичко, за което учителят разказва. Ще могат да се пренасят навсякъде по света и да виждат забележителности и обекти като че са именно там. 

Например в час по география да посетят Великата Китайска стена, в час по физика да видят луната и планетите или да се гмурнат в дълбините на океана. За осъществяването на проекта, авторът предвижда, че са нужни устройства за учениците и таблет за преподавателя, за да ги води по време на преживяването.

Според автора, изграждането на такава система ще донесе по-голямо желание на учениците да влизат в клас и би спомогнало за повишаване нивото на образование. В България още не се прилага този метод на обучение и това би привлякло интереса на много други училища и градове.

Вдъхновението идва от курс по Web дизайн, в който авторът е имал възможност да научи как да прилага VR и AR при разработка на сайтове и приложения.

Иванина би могла да се включи с техническите си познания и идеи при изпълнението на проекта, а с екип от 5 до 10 човека, ще успее да достигне до над 5000 учители и ученици, като повиши качеството на образование и ги въведе в света на новите технологии.