Основна информация:

Категории: Социални решения, Среда за активен живот

Етап: Засега е само идея

Обхват: Силистра

За автора:

Запознайте се с Николай Нанчев.

Той е на 35 години, завършил ЕГ „Пейо Яворов и „Социология“ във Велико Търново, и магистратура в Софийски университет, специалност „Публичен мениджмънт и политики“. Работил е в сферата на търговията, както и в държавната администрация, където за период от 5 години стига до ниво главен експерт. Казва, че е човек с разностранни интереси и таланти. Занимава се с широк спектър от дейности – снима се в различни продукции като реклами, филми и сериали, също така пише стихотворения и пътеписи, а през 2017 година издава книгата „Затворена страница“. Понастоящем се занимава с музика като професионален диджей, както и с планинарство и гмуркане. Пътувал е много в страната и по света.

Прочетете за идеята която предлага Николай:

Описание на проекта:

Проектът Плажът на Силистра да се реализира там където и в момента силистренци плажуват и се разхождат под върбите, като се изгради инфраструктура за плаж на брега на река Дунав. Идеята включва облагородявне на пространство с пейки и маси за пикник, пътеки за разходка, насочващи табели, временна постройка тип бийч бар с музика. Над дигата може да има поддържани тревни площи, детска и площадка и стрийт фитнес, почивка и отдих край реката, както и велоалея.

Идеята идва през 2015 г. след посещение на ежегодния EXIT фестивал в Нови Сад, Сърбия, който се провежда на брега на Дунав. Плажът е място с редица заведения, атракции, дървени къщички, които могат да се наемат дори за няколко дни, тревни площи, дървета и палми, алеи за разходка и велосипед. А на по-ниско ниво е оформена красива плажна ивица, където през лятото се събират стотици сръбски граждани и гости, които се пекат или къмпингуват на плажа. Играят федербал, волейбол и други игри, а безопасността им е гарантирана от спасител и шамандури в реката.

Николай вижда нуждата от това, да се включат граждани, ентусиасти за идеята, които да почистят и подготвят терена. Вижда екип от повече от 10 човека и реализация на проекта за малко повече от година.

Също така е необходима институционална подкрепа (на общинско и национално ниво), спонсори и инвеститори и не на последно място обществена подкрепа и въвличане на максимален брой евентуални бенефициенти. Нужна е публичност, медийна подкрепа, под формата на интервюта, пресконференции и репортажи.

Би могъл да се включи с идеи и събиране на съмишленици. Може да участва в медийното представяне на проекта, и да стартира институционалната процедура и да привлече потенциални спонсори. След реализацията на проекта иска да организира музикални събития и други формати.