Основна информация:

Категории: Среда за активен живот, Туризъм и културно-историческо наследство

Етап: Засега е само идея

Обхват:  Силистра

За автора:

Запознайте се с Джансу Лютфи.

Джансу е на 19 години и е студентка в Русенски Университет, филиал Силистра. Пътувайки в други държави, е събрала впечатления от добри практики, които иска да приложи и в Силистра.

Прочетете за идеята която предлага Джансу:

Описание на проекта:

Неalthy life style Силистра е идея заимствана от подобни проекти в други държави, свързани със семейни бизнеси. Целта е да се създадат градини и прострaнства, на които да се отглеждат растения като плодове и зеленчуци, да има овощни дръвчета, градини. Реколтата ще се прибира от ангажираните с тези градини. 

Според автора подобен проект би дошъл навреме, тъй като предвид ситуацията на пандемия, в която се намираме, хората имат нужда от по-здравословен начин на живот и от повече витамини.

Освен че ще стимулира по-здравословен начин на живот, пространството може да се използва за организирането на брънчове, детски партита и семинари за готвене.

Проектът ще даде възможност на хора, които нямат свое село, да се докоснат до емоцията на това сам да си береш плодовете и зеленчуците, а такъв тип фермерско пространство може да е и инструментално в развитието на туризма в региона.