Основна информация:

Категории: Туризъм и културно-историческо наследство

Етап: Засега е само идея

Обхват:  Силистра и областта

За автора:

Запознайте се с Бюлент Ахмед.

Бюлент е на 43 години и като историк, изследовател на тюрксите племена и ранното християнство, иска да развие духовния и културен туризъм в областта.

Прочетете за идеята която предлага Бюлент:

Описание на проекта:

Да се изгради паметник до брега на Дунав, край разкопките, е идеята на проекта Духовен и Културен туризъм. Целта му е издигането на монумент на един от мъчениците на града в тогавашния Дорусторум – Емилиян Доростолски. Целта е да се съхранява историята на града ни, като междувременно се отворят още врати на туризма в областта. Туристите дошил да посетят паметника, ще могат да разгледат още и  църквата, музеите и крепостта в Силистра. Изграждането на такъв паметник може да спомогне за повишаване информираността на съгражданите ни, а и не само, за богатата история на града, като се разчита в голяма степен и на богато медийно отразяване.

 Авторът посочва, че с този проект може да се спомогне развитието и на речния транспорт у нас, като се насочи поглед към туристите, идващи от Украйна. Той има идея и за пристанищен кафе-ресторант.a

Бюлент има нужда от съдействието на музея, архитекта на града, кмета и епископа. Вижда популяризирането на този вид туризъм с реклама по ТВ предавания и статии в интернет.

С екип от 10 човека, смята че ще достигне до голям брой хора, които ще посетят град Силистра, с цел запознаване с културно-историческото и богатство.