Основна информация:

Категории: Дигитални иновации, Социални решения.

Етап: Засега е само идея

Обхват:  Силистра и областта

За автора:

Запознайте се с Калоян Филипов.
Той е PR консултант, с бакалавърска степен от БСУ. Роден и израснал в Силистра и околията, живее в САЩ от над 6 години. Работата му включва организиране и провеждане на събития (JoCo Cruise, Dine with Pride 2014), интериорен дизайн и коледни декорации (VisionArt, Space Needle), графичен дизайн и социални медии, портфолио уебсайтове и др.

Описание на проекта:

Прочетете за идеята която предлага, нашият съгражданин от чужбина:

Чиста Силистра

Чиста Силистра се нарича идеята на Калоян. Тя цели да реши проблема с чистотата, както и с пътната инфраструктура в града.
Намеренията са да се изгради уебсайт, който да позволява на гражданите да докладват/съобщават за проблеми в града – дупки по улиците, струпвания на смет извън обозначени за целта места. След като информацията е получена от градската управа, от там ще я пренасочват към съответната страна отговорна за поправянето/предотвратяване на докладвания проблем.
Вдъхновение за идеята авторът получава от подобно приложение в града, в който живее в момента.

Според Калоян, реализацията на идеята ще отнеме близо година от екип съставен от петима души. Той може да допринесе с помощ в изграждането на приложението, както и маркетингов план за популяризация му.

Ако идеята бъде изпълнена, тя ще бъде в ползва на много голям кръг от хора, от всички възрасти.

За целта трябва да се създаде партньорство с Агенция „Пътна инфраструктура“, други звена, както и с отдел „Чистота“ към градската управа.
Необходима ще е финансова подкрепа за изграждане на сайта.