Всеки един от нас мечтае или е мечтал да стане…

принцеса,

супермен,

пожарникар,

доктор,

актьор

и какво ли още не…

И тези мечти са прекрасни, надяваме се да ни се случат и на нас и на вас. ⠀

Но каква е мечтата ни за другите?

Какво мечтаем за хората около нас? Какво мечтаем за средата около нас – за квартала, за родния град, за любимото училище, за спортния клуб, в който сме били? ⠀

Днес ви предизвикваме да помечтаете за следата, която искате да оставите!⠀

Място за идеи

До:

Теб

Знаем, че идеи и предложения могат да се появят от всички възрастови групи, за това нямаме ограничения към възраст, пол, раса, етнос, реглия, местоживеене или какъвто и да било друг критерий.

Относно:

Следата, която искам да оставя

Конкурсът „Силистра в моите мечти“ е най- новата инициатива на организацията „Силистра 2030“ и представлява платформа, чрез която гражданите на община Силистра свободно могат да предлагат собствени идейни проекти за подобряването на средата на живот в града и с това да станат инициатори на промяната в него. Нашият екип ще служи като свързващо звено между граждани, институции и фирми спонсори. Целта на проекта е да засили гражданската активност на жителите, и да помогне за създаването на реални примери, които да докажат, че промяната идва от всеки, който е готов да работи за нея.

Важното за нас е да участват хора, желаещи да поемат отговорност за осъществяването на идеята си и заедно да разработим проекта до реализацията му.

Знаем, че стойностните неща се градят от екипи, за това ние, от Силистра 2030, със съдействието на спонсорите на конкурса, ще помогнем на идеите за развитие да се случат.

Подкпрепа получаваме и от община Силистра. От там ще подпомогнат една идея в конкурса на участник до 18 години, с до 1000 лв.

За да се включите в конкурса трябва:

1. Идеята ви да е насочена в една от следните категории:
Дигитализация и иновации
Социални
решения
Активен начин на живот
Туризъм и културно-историческо наследство
2. Да попълните формуляра за участие, като натиснете върху синия бутон :)

(Бутонът все още е на страницата, но е скрит)

С подкрепата на:
Медийни партньори.
Златни Спонсори:
Сребърни Спонсори:

Ако желаете да се включите като партньор, ще получите информация за спонсорските ни пакети и възможностите на телефон:  0884440770 или по имейл до contact@silistra2030.com

До кога може да участвате?

Вашите идеи очакваме до 1-ви Ноември, 2020.

Кога ще бъде обявен победителят?
Следете сайта и официалната фейсбук страница на „Силистра 2030“ за актуална информация по етапите на селекция  

Избраните идеи ще получат безвъзмездна подкрепа за развиване на проекта.

Срокът за предаване на кандидатури за участие прикючи в 23:59:59.999 Източно Европейско време на 8 Ноември 2020 (1604872799999мс)

Критерии за оценка/журиране

По тази точка журито ще гледа следните 3 фактора:

  1. Необходимо време - Въпреки, че вярваме в големите мечти и големите цели, днес искаме да се фокусираме върху това да поставим основите и да извървим първите крачки към голямата цел. Бихме ви насърчили проектите ви да са смели, но все пак да могат да се осъществят в рамките на до 1 година
  2. Какъв екип е необходим - Разкажи ни колко съмишленика смяташ, че ще трябва да намериш, за да осъществиш идеята си? А събрал ли си вече някои от тях?
  3. Финансов ресурс - Какви финанси смяташ, че ще ти трябват, за да реализираш проекта? Победителите в конкурса ще получат финансова помощ от спонсорите на проекта, но тази финансова помощ няма непременно да е в размер на целия необходим финансов ресурс. Но не се безпокой! Екипът на Силистра 2030 ще ти помогне да намериш още хора, които да повярват и да се вдъхновят от идеята ти, за да я подкрепят финансово.

Тази точка е от най-голямо значение и оценката се определя от следните фактори:

  1. Колко човека ще го "използват" - Една от целите ни е достигането на максимален брой съграждани които да усетят промените които заедно ще създадем.
  2. Възрастови групи - Предимство имат проектите, които обхващат повече от една социална/възрастова група.
  3. Устойчивост на резултата - Еднократно или многократно събитие? Остава ли физическа следа?
  4. Категории - Към колко от четирите изброени категории може да се отнесе твоят проект?

Членовете на журито, освен представители на фирми и институции, подкрепили реализацията на конкурса, са и дейни съграждани. Тяхното мнение за твоя проект също е от значение за крайната оценка. Ключови фактори тук са:

  1. Иновативност на проекта - мислиш ли, че можеш да дадеш елементарно решение на сложен проблем? Опитай!
  2. Колко вдъхновяваща е идеята - Една идея, един проект - това е изкуство. И както всяко изкуство, целта е да ни вдъхнови.
  3. Начин на представяне - Успехът на всяко начинание, се състои в начинът, по който е било представено. Постарай се тук и ще повлияеш на всички останали критерии.

Често Задавани Въпроси:

Вярваме, че всеки, който има визия за Силистра, трябва да има място, където да я сподели и да намери съмишленици, с които да я осъществява. Затова ние нямаме възрастово ограничение за участие. Без значение дали сте на 2 или на 102, ако имате идея и сте готови да работите за нея, ние сме тук, за да я чуем.

Да, всеки може да изпрати до 3 проекта, като за всеки проект трябва да попълните нов формуляр на страницата ни.
Да, конкурсът е отворен, както за отделни личности, така и за формални и неформални групи. Най-важното е да имате идея, за която сте готови да работите
Да. За нас няма значение дали в момента живеете в Силистра или не. Важното е, ако бъдеш избран за победител, да имаш възможност да се включиш по работата при реализирането на проекта ти.
Въпреки, че сме разработили подробен формуляр, който да те води при изразяването на идеята ти, решихме, че ще е чудесно, ако ти предоставим възможността да прикачиш и допълнителен файл – документ, презентация, с които по-подробно можеш да разкажеш за идеята си и можеш да включиш всичко, което смяташ, че е важно да знаем за твоята визия.

Наградата, която сме предвидили за победителите е финансиране и помощ при доразвиването и реализирането на проекта ти.

Ако не си избран за победител, но все пак ние вярваме, че имаме възможност да подкрепим идеята ти по някакъв начин, член на екипа ни ще се свърже с теб, за да обсъдим как и с какво можем да ти бъдем полезни. Това, че точно в този момент не сме избрали проекта ти, за да го реализираме, не означава, че в следващите месеци това не може да се случи. Ако пък цялатаидея зад Силистра 2030 като организация ти е допаднала, ще се радваме да се присъединиш към нас като част от екипа ни или като част от нашите доброволци. Как може да стане това и разликите между двете опции, може да научиш тук