Кои сме ние?

Ние сме група хора, които осъзнават, че за да има промяна, то ние трябва да се променяме. Не, нямаме вълшебна пръчица и няма да обещаваме гловоломни неща за кратък период. Не сме политически обвързани и нямаме други скрити цели. Не сме и от хората, които сочат с пръст проблемите. По-скоро се стараем да сме от тези, които дават решения и работят за реализацията им.

Ние сме хора, които са израстнали в Силистра – някои от нас продължават да живеят тук, други са се завърнали на скоро, трети живеем на края на България или пък на другия край на света, но всички сме обединени от идеята, че искаме да правим нещо за този град, който ни е дал много.

Идеята

Идеята за Силистра 2030 дойде от Ники, който както можете да видите в това видео в Блог секцията ни , беше осъзнал и стигнал до идеята, че вместо да бягаме от Силистра, можем спокойно да вървим към нея, да й помагаме да се развива, та макар и да живеем извън границите й. Така той се свърза с доста хора и тези които споделихме идеята му, възгледите му и преценихме, че сме в етап от живота си, в който и ние искаме да дадем нещо на този град, сформирахме първоначалния екип на Силистра 2030 на 23 ноември, 2019 година.

Защото имаме време…

Един от основните ни принципи на работа е “Има време” – всички разполагаме с 24 часа на ден и 168 на седмица. Тоест приемаме, че всички сме много заети, но все пак личната и екипната ни дисциплина ни помагат винаги да намираме време за проектите, по които работим.

В тази секция ще намерите по нещо кратко и интересно, за да се запознаете с екипа, който стои зад инициативата Силистра 2030. Ако и ТИ желаеш да се присъединиш към нас, като част от екипа, доброволец в осъществяването на проект или да предложиш такъв, натисни Тук

Екипът

Екипът на Силистра 2030 се състои от три нива: членове, партньори и спонсори.

Членовете на организацията са тези които вземат всички стратегически и оперативни решения. Това е групата, която поставя целите на организацията, избира проектите, по които да работи, приема нови членове, избира партньорите си, участва в седмичните разговори и срещите на живо.

В групата на партньорите са всички хора и организации, които искат да работят със Силистра 2030 на проектна база.

В групата на спонсорите са всички хора и организации, които имат финансов принос към организацията и нейната дейност.

Екипът