Едно от най-хубавите неща на детските и ученически години е, че можеш да експерементираш и да търсиш себе си. Често в ученическата си възраст децата могат да пробват всичко – от плуване, през баскетбол, рисуване, химия, спортни танци, балет, та чак до астрономия. Няма нищо по-ценно и обогатяващо за едно дете да опознава различните светове на изкуствата, спорта и знанията. Участието в много и различни извънкласни дейности или клубове по интереси, помага не само за опознаването на света около нас, но и ни учи на дисциплина, бързо попиване на нови знания и ни дава умения като управление на времето и други, които са изключително полезни в живота ни като възрастни след това.

В днешно време често чуваме, че в нашия град нищо не се случва и нямаме възможности за развитие. Дали, обаче, това наистина е така, или просто ни липсва информация? С екипа на Силистра 2030 решихме да създадем първата електронна база данни за всички настоящи клубове по занимания – нашият “Откривател на Таланти”, който тайничко наричаме “СправочникЪТ”.

Там ще намерите информация за клубовете, разделени в три основни категории – Култура, Образование и Спорт. Може да филтрирате търсенията си според трите категории, според възрастовата група, в която се намирате вие /или вашето дете, ако сте родител/, както и според различни ключови думи. За всеки клуб ще намерите информация за контакти, както и какви занятия предлагат. Ние обещаваме да се стараем информацията да бъде актуализирана навременно, за да направи вашето търсене по-лесно.

Ако пък сте собственик и/или преподавател/ръководител на клуб, който не е попаднал в нашия радар и сме пропуснали да ви включим, попълнете този формуляр, за да ни изпратите вашата информация.

Ако пък имате идея за клуб, който искате да развиете и смятате, че липсва в Силистра, може да ни пишете на contact@silistra2030.com и ние ще се опитаме да ви помогнем.

Идеята ни е не само да направим този онлайн справочник, но и да работим отблизо с всеки един от вас, за да открием кои са препъни камъчетата в развитието на един клуб и с какво ние можем да помогнем. Клубовете за извънкласни дейности са важна част от развитието на едно дете. И не само, за да печели състезания и конкурси, но най вече, за да открива себе си, да избистря мечтите си и да вижда света като красиво и вълшебно място, каквото е.

Ако искате да подкрепите проекта, за да стигне той до повече хора, може да ни пишете на contact@silistra2030.com.

Ако искате да научите повече за нас, нашите цели, визия и мисия, може да натиснете ТУК.