Ако се замислим за това кой е най-лесният начин да подредим един пъзел, то вероятно ще осъзнаем, че повечето хора започват с изграждането на рамката.

Когато на първо място намерите онези “крайни” парченца, с които да сформирате основата или рамката, в която искате да градите, нещата се случват много по-лесно, защото вече имате насока или пътеводна звезда.

Ако приемем, че през първата си година, ние като организация търсехме тези “крайни” парченца, подреждахме, разваляхме и пренареждахме рамката, която се състоеше от нашите принципи, мисия, визия и цели, то днес, след като вече имаме ясната визия за това каква картина ще редим, тръгваме по един доста труден, но и вълнуващ път да търсим подходящите парченца, които пасват на пъзела ни и които ще изградят една светла, готина, цветна картина, която да бъде животът в Силистра. 

Промяната, за която всички така жадуваме, е също като пъзел, и всеки един от нас е част от него. Всеки от нас носи различен цвят, различна емоция, различна гледна точка. И ако всички ние работим заедно, за да съберем тези парченца, картината може да е истински шедьовър. 

 

През тази и следващата година ни предстоят много готини проекти, а сме сигурни и че още много ще се родят като идеи съвсем скоро. Някои от проектите са насочени към развитието на Силистра като туристически център, подкрепа и развиване на културната и спортна дейност, проекти, свързани с предприемачество и местен бизнес и много други. 

 

Част от проектите, по които в момента работим са “Изложение Вкусът на Добруджа”, Платформа за насърчаване на кръводаряването “Не сте сами”, Изграждането на достъпна среда за воден туризъм, Изграждането на ученическа фабрика “Рециклировачи”, създаването на платформа за сигнали от гражданите и т.н.

 

Кой може да кандидатства?

 

Търсим си готини хора с визия, готови не само да сочат с пръст към нуждата за промяна, а и да я насочват. Хора, които имат отворено съзнание, любопитни са към света, отстояват идеите си и си търсят екип, с който да ги реализират. 

 

До кога може да се кандидатства?

 

Първи кръг на кампанията е попълването на онлайн формуляр, който ще е достъпен до края на деня на 6-ти април 2021 г.

 

Как може да се кандидатства?

Кандидатстването приключи

 

Често задавани въпроси

 

     1. Колко време на седмица са ангажиментите към организацията?

                         – Това зависи изключително много от това колко и какви проекти сме поели, както и кой какви задължения е поел към съответния проект. Някои седмици могат да са по-натоварени, а други да са по-лежерни. 

Имаме регулярни седмични срещи, които са в порядъка на 1-2 часа, където обсъждаме важни теми, вземаме решения, разпределяме задачи и си даваме ъпдейти за това какво се е случило през седмицата.

Относно задълженията, които всеки поема за конкретната седмица, освен ако нямат конкретен краен срок, всеки сам преценява в кои дни, по колко и как да работи. 

За да си оптимален член на организацията, бихме казали, че е необходимо да можеш да отделяш по минимум 3 часа на седмица за работа по проектите на Силистра 2030. /включително седмичните срещи, споменати по-горе/

 

      2. Мога ли да стана част от екипа, за да работя само по един от проектите, които съм си харесал?

                   – За съжаление не. 

Ако има проект, по който знаете, че работим и искате да се включите в реализирането му, може да ни пишете на silistra2030@gmail.com и да ни кажете за кой проект става въпрос и по какъв начин можете да помогнете. По този начин можем да ви включим като доброволец в реализирането на конкретния проект. 

 

Когато обаче сте част от Сдружението като негов член, се изисква работа по различни проекти и въпреки, че се опитваме да си разделяме задачите, така че всеки да прави това, което го вълнува, то понякога има задачи, които трябва да се свършат, колкото и да не са ни любими. Все пак, винаги когато стартираме нов проект, правим обсъждане за това кой иска да влезе в екипа по реализирането му. 

 

      3. Когато съм част от екипа, ще мога ли да предлагам проекти, по които да работим или програмата за годината вече е финализирана?

                 – Абсолютно да. 

Това е не само препоръчително, но и задължително. Вярваме, че когато човек вижда собствената си визия да се разгръща пред очите му, това му помага да остане мотивиран и да има желание за още работа. Разбира се имаме ограничен човешки ресурс и всеки нов проект минава през обсъждане и гласуване дали и кога да започнем работа по него в зависимост от настоящата натовареност и налични времеви и други ресурси.