В края на ноември 2019 година се събрахме една шепа млади хора, които вярват, че могат да допринесат за положителната промяна на родния си град. Като всеки нов екип, отнема време да се сработим, да се опознаем. И какъв по-добър начин да направим това от първата ни инициатива.

Първият проект, който прегърнахме заедно като екип, беше „Коледни кошници“. Тази инициатива се реализира на национално ниво от фондация „Деца за България“. В същността си, инициативата се състои в събирането на средства, закупуването на продукти и опаковането на коледни пакетчета /кошнички/, които в последствие биват раздавани на различни социални групи и семейства, чиито истории не сте срещали.

Добротата не само сплотява хората, но и носи един неуморен позитивизъм, който те кара да се чувстваш все едно всичко е възможно. С именно такъв заряд успяхме да стартираме Силистра 2030 като организация.

Въпреки, че все още не бяхме обявили публично организацията си, хората не ни познаваха и нямахме изградена платформа, успяхме само в рамките на две седмици да увлечем над 50 човека в кампанията. Всеки помагаше с каквото може – пари, време за пазаруването, опаковането или раздаването на кошниците. С „Коледни кошници 2019“ успяхме да усмихнем над 270 човека – деца, семейства, възрастни хора. В този момент осъзнахме, че искаме да направим това наша традиция и да създаваме още поводи за коледни усмивки.

Ако искате и Вие да станете част от следващата ни иницатива „Велкденски кошници“ и/или „Коледни кошници“ следете профилите ни в инстаграм и фейсбук, където ще публикуваме информация за всеки един от проектите си. Ако имате идеи за това на кого можем да подарим усмивка с нашите кошнички, ще се радваме да ни пишете тук.

Благодарим Ви за доверието и за добротата, която ни помагате да разпръскваме!