Когато преди около 5 месеца екипът на Силистра 2030, заедно с партньорите-спонсори на първото издание на конкурса “Силистра в моите мечти” , избрахме първите победители, ние заявихме, че заставаме зад тези хора, които се осмелиха да кандидатстват. Освен стартовата финансова подкрепа, екипът ни се ангажира да помогне с идеи, опит и познания, подкрепяйки създателите на проектите. 

Общата цел е създаване на среда, в която желаем да живеем. Участниците, които бяха избрани, силно мечтаят и работят, за да видят проектите си реализирани. Както знаете, големите мечти се градят бавно и с общи усилия.

В конкурса бяха избрани общо 7 проекта – 4 от основните категории, 2 със специална награда на Община Силистра, и 1 специална награда на “Силистра 2030”.

Ако сте пропуснали да гледате награждаването, оставяме видеото тук.

Днес искаме да ви разкажем повече за това какво се случва с избраните проекти, на какъв етап от реализирането си са и с какво вие можете да помогнете, ако припознаете себе си в идеите и каузите зад тях.

Екипът ни, заедно с авторите на идеите работи върху това да изясни, разпише и структурира всеки един проект, за да можем заедно да начертаем план за реализацията му. 

Организирахме няколко обучения за победителите в конкурса, на теми като

  •  разписване на цели; 
  • създаване на екип; 
  • изграждане на комуникационна стратегия за един проект, подбиране и работа с партньори и спонсори. 

Ако искате да помогнете в разработването и реализирането на някой от проектите, изброени по-долу – с личен труд и/или финансова помощ, моля да се свържете с нас на silistra2030@gmail.com или чрез официалната ни страница във фейсбук. 

 

     Както не веднъж сме казвали, една от главните цели на Силистра 2030 като организация, е да свързва дейните и идейните хора в града ни и заедно да градим промяната, към която се стремим. Именно заради това се обръщаме към вас, за да намерим парченцата липсващ пъзел и да създадем екипи от доброволци, партньори и спонсори, които заедно да работят по реализирането на всеки един от проектите. Ще се радваме да изградим заедно мрежа на взаимопомощ и израстване. 

Да се подкрепяме и да се променяме в посока, която целим заедно, придава на човешкия живот повече смисъл.

 

Човешкият живот е в основата на проекта, който събра най-много точки и впечатли цялото жури – проектът на Рая Липкова “Не сте сами”

Към момента екипът ни работи по разработването на визията за съдържанието и функциите на онлайн платформата и информационната кампания. Провеждат се разговори с медицински лица и специалисти. 

 Ако имате опит в разработването на сайт и искате да ни помогнете, ще се радваме да се свържете с нас.

 

На следващо място е проекът на Йешим Бехчет “Карнавал на спорта”. 

В процеса на разработване, на Йеши й хрумна да внесем и благотворителен елемент в кампанията. Освен един изключително забавен и вълнуващ за малки и големи уикенд, изпълнен с турнири, кулинарни събития, забавления и образователни моменти, Карнавал на спорта ще събира и дарения, които ще отидат към Фондация  “СПОРТ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ”. 

Търсим си доброволци, които да помогнат в разработването и провеждането на проекта, както и спонсори, с помощта на които да увеличим настоящия ни бюджет, за да можем да организираме едно наистина незабравимо събитие в града ни.

 

Третият проект “Достъпна среда за воден туризъм” на Румен Димов

В момента предстои подготвяне представянето на проекта пред институции, от които зависи издаването на разрешителни за стартиране на проекта. 

Ако имате познания в изграждането на подобен тип инфраструктура, архитектурата и изграждането на съоръжения за хора с увреждания, ще се радваме да се свържете с нас.

Следващият победител от основните 4 категории е проектът на Калоян Филипов за уеб платфорамата “Чиста Силистра”

Към момента правим проучвания за различни варианти на съществуващи подобни практики и платформи в други градове в България, както и в чужбина и изготвяме стратегия за комуникация с институциите.

 

Очаквайте част 2, с информация относно проектите спечелили финансиране от Община Силистра и подкрепата на екипа на Силистра 2030.